5 POSITIVE OG NEGATIVE TING - SPANIA

Hei! I dag tenkte jeg å dele med dere 5 positive og 5 negative med det å bo i Spania. Jeg har jo tross alt bodd her i 6 år nå, så har litt innsikt i landet.

POSITIVT

- Alt er billigere enn i Norge. En øl, mat ute, klær, sminke, mat generelt osv - alt koster mindre enn i Norge, noe som er digg :)

- Den spanske kulturen er fin! Jeg føler nordmenn har så mye å lære av levemåten her nede, alt er mer chill og laidback. Spanjolene går på cafe og lever livet uten å hele tiden stresse med alt de må gjøre. 

- Gatene er så fine. Spania er jo et veldig fint land synes jeg, med sine eldre bygninger og gater. Jeg elsker spesielt Barcelona ♥

- Spanjolene generelt. Jeg elsker at spanjolene er mer utadvendte og de bryr seg generelt mye mer om andre mennesker. Familien er ofte det viktigste og man kan slå av en prat med de på bussen eller matbutikken selv om man ikke kjenner de. Så mye varmere folk enn nordmenn!

- Klimaet må jeg selvfølgelig nevne. Man har mer lyst til å gå ut og gjøre ting her enn i Norge hvor det er minusgrader halve året, haha. For de som hater regn så regner det kun et par ganger i året her!

NEGATIVT

- Det er egentlig for varmt og fuktig her på sommeren

- På vinteren er det utrolig kaldt innendørs fordi husene er bygd slik at varmen skal slippe ut. Jeg går rundt hjemme hele vinteren i en kjempevarm morgenkåpe, hehe.

- Maten er ikke like god som i Norge! Maten smaker ikke like godt og er ofte av lavere kvalitet. Et eksempel er osten her som ikke smakte noen ting(i hvert fall før jeg ble veganer). Norsk mat er definitivt bedre, haha.

- At det er mye catcalling her. De fleste jenter(spesielt med blondt hår) blir plystret på og snakket til litt for mye. Jeg synes det er veldig ekkelt fordi man føler seg jo sett på som et objekt. Guttene her er mye mer frempå enn det vi er vandt med i Norge og respekterer oss kanskje ikke like mye. Dette gjelder selvfølgelig ikke alle.

- Å fikse ting er mer uoversiktlig. Det tar ganske lang tid å få fikset seg NIE nummer, bank, førerkort, forsikring osv fordi systemet ofte er uoversiktlig og plutselig krevet de et papir du ikke aner hva er. 

Liker du Spania?

Én kommentar

Victoria Larsen

23.06.2017 kl.09:39

Så flott innlegg! :)

Skriv en ny kommentar


MARTHA MELKILD - 19 - OSLO

About

Mitt navn er Martha og jeg er en 19 år gammel jente som bor i Oslo. Jeg jobber i dyrerettsorganisasjonen NOAH og på fritiden min liker jeg å skrive og blogge. På bloggen min vil dere finne outfits, DIY's, meninger og hverdagslige innlegg.

Social

Kategorier

Arkiv

hits