ET PERFEKT LIV

Etter å ha tenkt mye over tankemønsteret jeg har hatt gjennom livet innser jeg at mye av livet jeg har brukt på å vente. Vente på å begynne på barneskolen, forså å tenke; "nei, livet begynner ikke før ungdomsskolen" og deretter "tenk så kult det blir å starte på vgs". Nå er jeg voksen, 19 år og klar til å flytte hjemmefra for å starte livet, men hva betyr egentlig det? Det er jo ikke slikt at en knapp blir trykt som forandrer alt etter at enkelte ting skjer. Bare fordi du begynner på en ny skole forandrer ikke tankene dine seg eller hverdagen forsåvidt. Du kommer fortsatt til å være i samme rutine. Vi skaper oss ofte en illusjon av hvor perfekt noe kommer til å bli, også skjer det og alt føles helt likt. Vi er tross alt oppdratt til å tenke fremtidsmessig og vi lærer ikke å nyte øyeblikket. Livet er jo nå, ikke om 10 minutter eller 3 år, du har alle mulighetene du trenger til å forandre livet ditt og leve det akkurat slik du ser foran deg.
Processed with VSCO with b5 preset

Vi har vel alle et ideale, vi vil være flinke og engasjerte på skolen eller jobb, ha en hobby og en stabil jobb, i tillegg til vår egen eiendom og familie. Eller så vil vi kanskje reise verden rundt og backpacke i Sør-Amerika, og være den personen som aldri klarte å slå seg til ro. Etter jeg så et intervju med Marina Abramović innså jeg hvor usunt et rutine-liv er for oss. Det er som hun sa; "Rutiner er en sakte død." Vi vil forandre livet vårt og gjøre alle disse tingene de gjør i serier, men å gå ut av komfortsonen vår for å gjøre det? Nei, ikke på tale!
Processed with VSCO with b5 preset
Dette tankemønsteret har preget livet mitt i 19 år og nå skal det brytes(haha, kanskje jeg har en tidlig kvartlivskrise?). Noen ting jeg vil gjøre for å utfordre meg selv fremover er:

  • å bli med i et politisk ungdomsparti og faktisk være aktiv
  • ta toget til en tilfeldig by uten noen plan og se hva jeg ender opp med å gjøre
  • si ja til mer - alt fra å være med venner og familie, eller muligheter jeg får
  • hjelpe til frivillig - fordi hva er egentlig vitsen med livet hvis vi ikke hjelper noen andre?
  • skrive fler artikler og få de publisert, selv om de skaper debatt og folk er uenige så er det gøy å ytre meningene sine

Så, hvordan kan du utfordre deg selv til å leve livet du EGENTLIG vil leve?

Én kommentar

Personlig Utvikling

08.06.2017 kl.00:44

Det e sant. Et sitat sier: "Oftest overvurderer vi hva vi kan klare på ett år. Men undervurderer så lit de grader hva vi kan klare på ti år."

Det å starte opp noen gode vaner, som du holder gjennom mange år, da vil du etter hvert kunne leve ett liv de fleste bare kan drømme om.

Skriv en ny kommentar


MARTHA MELKILD - 19 - OSLO

About

Mitt navn er Martha og jeg er en 19 år gammel jente som bor i Oslo. Jeg jobber i dyrerettsorganisasjonen NOAH og på fritiden min liker jeg å skrive og blogge. På bloggen min vil dere finne outfits, DIY's, meninger og hverdagslige innlegg.

Social

Kategorier

Arkiv

hits