HVORDAN FÅ EN BEDRE HVERDAG #1

MEDITER I MINST 10 MINUTTER 

Meditasjon er kjempeviktig for å skape et bedre forhold med ditt indre. Er du bevisst på tankene dine? 95% av dagen går tankene våre automatisk uten at vi merker dem. Som jeg har sagt tidligere, last ned appen 'breathe', den skreddersyr meditasjoner for deg og er perfekt for begynnere :)

SPIS MER PLANTEBASERT

Altså dette er jo litt åpenbart? Mange går på dietter for å kun bli tynn, men det funker ikke i lengden og mange ender opp med et dårlig forhold til kroppen sin. Å fokusere på en sunn livsstil er det beste du kan gjøre. Jo mindre prosessert mat, kjøtt, meieri osv som du spiser desto bedre vil du føle deg fysisk og mentalt. Spis mer frukt og grønnsaker hver dag og ikke vær redd for karbohydrater. Alle cellene i kroppen din er avhengige av dem.

TREN & GJØR YOGA

Trening er en av de viktigste faktorene som avgjør hvor bra og lenge du lever. Trening har gang på gang blitt bevist til å gi bedre livskvalitet, så hvor trener ikke flere? Om du hater trening kan du prøve yoga, det er veldig bra for å stresse mindre, bli kvitt angst og for å få en sunn vekt. Anbefaler Fightmaster Yoga på youtube sin 30 day challenge for nybegynnere. Startet for litt over en uke siden og merker allerede stor forskjell.

VÆR TAKKNEMLIG

Hvor ofte er du takknemlig i løpet av hverdagen? Sannsynligheten er liten, hjernen er nemlig programmert til å legge merke til negative opplevelser og hendelser. Begynn med å skrive en liste hver dag med 10 ting du er takknemlig for og etter en stund vil du merke stor forskjell i hvordan du reagerer på situasjoner i livet ditt. Vi er tross alt utrolig heldige og må slutte å ta livet for gitt :)

4 kommentarer

Victoria

30.05.2017 kl.18:46

Kjempe fine tips!! :)

Tiril

30.05.2017 kl.22:37

<3 <3

Thea Mariel

31.05.2017 kl.15:24

tusen takk for tips!

31.05.2017 kl.21:08

jeg tror nok ikke det å gå over til en vegansk diet vil bedre hverdagen til noen. Det er godt å se at du prøver å spre budskapet om noe du syntes er viktig, men når du formulerer det slikt uten noen vitenskapelige kilder, blir det du sier ganske lite troverdig

La meg lære deg noen ting!

Jeg er utdannet innenfor ernæring og kan si det at man får faktisk ikke de samme vitaminene i dyreprodukter som i grønt. A-vitamin er ikke BARE A-vitamin, du vil kanskje få den næringen du får i en eggeplomme om du spiser 12 ganger mer gulrøtter.

Dessuten finner du FAKTISK ikke alle vitaminer i planteprodukter. Kobalamin og vitamin B12 finner du BARE i dyreprodukter. B12 er viktig for dannelse av røde blodceller og DNA. (grunnen til at veganske kvinner har økt sjanse til å føde barn med misdannelser) B12 mangel er også dødlig..

Husk at dette vil du trenge tilskudd av, og veganere risikerer å mangle vitamin A,D, EPA, jern, kalsium og sink.

Det er ikke alt, det er flere mangler, og søker du opp dette vil kildene veilede deg til hva jeg mener.

Det som virkelig er sunt for kroppen er et variert kosthold, det får man ikke i en vegansk diet. Har man et sunt forhold til mat så blir man i bedre form, og det er formen som gjør at man er frisk og glad. Et godt forhold til mat er å klare å unne seg det man vil i tilegg til spise variert.

Kjære Martha, start med å ta hensyn til egen helse og jobb deg godt med eget selvbilde før du tipser andre om ting som du vet for lite om.

Jeg kan sende deg forskjellige linker dersom du ønsker å lære mer om det jeg har skrevet ovenfor.

Lykke til!

Skriv en ny kommentar


MARTHA MELKILD - 19 - OSLO

About

Mitt navn er Martha og jeg er en 19 år gammel jente som bor i Oslo. Jeg jobber i dyrerettsorganisasjonen NOAH og på fritiden min liker jeg å skrive og blogge. På bloggen min vil dere finne outfits, DIY's, meninger og hverdagslige innlegg.

Social

Kategorier

Arkiv

hits