DU SOM DRIKKER DEG FULL

Når jeg sier at jeg ikke drikker alkohol virker det som folk føler seg fornærmet. 'Hvorfor ikke??' 'Du kan jo drikke litt bare du ikke blir full?' 'Går det bra at jeg selv drikker?' har jeg hørt et par ganger for mye og det har ført til at jeg ofte unngår sammenkomster hvor alkohol er inkludert. Alkohol har blitt en del av vår identitet og er den viktigste fritidsaktiviteten til skremmende mange nordmenn.

Helt ærlig forstår jeg ikke hvorfor folk vil drikke alkohol, med mindre de ser etter en virkelighetsflukt. Etter å ha bodd 6 år i Spania ser jeg store kontraster mellom drikkekulturen i Norge og her. I Norge drikker vi for å tørre mer, snakke med fremmede og slippe oss løs. Her drikker man en øl eller vin med tapas fordi det er godt. Man drikker ikke for å bli blackout og drite seg ut og det synes jeg er bra.

Hadde jeg selv lest dette for noen år siden hadde jeg følt meg angrepet. Alkohol var min virkelighetsflukt og det fikk meg til å slappe av. Dette var før jeg innså at man ikke bør være avhengig av et rusmiddel for å ha det gøy eller føle seg bra rundt andre. Vi må lære oss å snakke og 'slippe oss løs' med andre mennesker uten 1 i promille. Vi må lære oss å tørre å danse uten å være nærmest bevisstløse. 

Til du som er forelder og drikker deg full rundt barna vil jeg bare si; skjerp deg. De med barn må ta ansvar, fordi med en gang man bare føler seg brisen merker barna det. Det skal ikke mye til før de føler seg utrygge i ditt selskap. Dropp å ta med barna i selskaper hvor alkohol er inkludert fordi mange voksne kan ikke drikke alkohol uten å bli fulle.

Still deg selv dette spørsmålet: er det gode vennskap og bekjentskap jeg har om jeg føler at jeg MÅ drikke for å kunne snakke og ha det gøy med dem?

5 kommentarer

<3

20.05.2017 kl.18:12

Dude, jeg er helt i sjokk! Fant denne bloggen helt tilfeldig også leser jeg den og finner ut at vi har sinnsykt mye til felles?! Jeg drikker ikke, driver med youtube/blogg, er veganer, har lest de samme bøkene som deg, digger the messy heads OG neste år og mitt siste år på vgs skal jeg gå på DNSCB?!?! Men, da er jo du ferdig på skolen, men det er helt sjukt hvor mye som er likt. Hvordan er det å bo i Spania? Er ganske spent på hvordan det blir :O

Martha Melkild

20.05.2017 kl.18:44

<3: Omg, er dette en spøk? Kontakt meg gjerne på facebook (Martha Melkild) så kan jeg fortelle deg om hvordan det er å bo her osv. Hvis du ikke tuller så er jo det helt sykt at vi har så mye til felles! <3

CuntFacedBitch

23.05.2017 kl.09:40

Du er 19 år og nå har du vært i utlandet en stund og opplevd en annen kultur. Så da er det naturlig at du langer ut mot landet du kommer fra og klorer til deg litt oppmerksomhet. Nå er det slik at hvis du vil drikke mye eller lite, så bestemmer du det selv. Og hvis jeg vil drikke meg helt fullstendig møkkings så har ikke du noe med det. Du kommer til å forstå dette når du blir voksen; din mening er bare din personlige mening og den betyr ingenting for andre folk. Jeg kunne ikke brydd meg mindre om hva du synes om drikking og slik er det for 99% av folk som leser det du skriver. Men du fikk ihvertfall litt oppmerksomhet, det gjorde nok godt tenker jeg :) Unge folk nå om dagen er så forbannet håpløse, de lærer ikke før de er nærmere 30.

SpaniardWhore

23.05.2017 kl.09:53

Et godt tips, dra den stygge lille nesa di ut av andre folk sine saker og stikk den inn i dine egne. Ingen liker en bedrevitende forståsegpåer med stor munn, spesiellt ikke når den store munnen sitter på en tenåring. Du er en tenåring, du er ikke engang ferdig utvokst så hva pokker vet du om noe som helst? :) Jekk deg ned at par hakk lille venn, la de voksne ta seg av pratingen.

Reda

25.05.2017 kl.03:19

Helt enig. Alkohol er ingen psykolog. Kommentarene du har fått her er komiske btw, liksom voksne folk som leser en tenårings blogg for så å kritisere deg for en helt vanlig mening. 🙃

Skriv en ny kommentar


MARTHA MELKILD - 19 - OSLO

About

Mitt navn er Martha og jeg er en 19 år gammel jente som bor i Oslo. Jeg jobber i dyrerettsorganisasjonen NOAH og på fritiden min liker jeg å skrive og blogge. På bloggen min vil dere finne outfits, DIY's, meninger og hverdagslige innlegg.

Social

Kategorier

Arkiv

hits