HVORDAN SPARE MYE PENGER

I dag tenkte jeg å dele noen tips til hvordan man kan spare penger som ungdom eller ung voksen. Jeg har alltid vært over gjennomsnittet gjerrig med penger og fått dårlig samvittighet om jeg har brukt mye og har derfor vært flink til å spare de siste årene. Derimot har jeg også gått på noen smeller hvor jeg har endt opp med å bruke ufattelig store summer på helt unødvendige ting. 

- Spar halvparten av det du tjener i måneden. Om du tjener eller får 5000 kr i måneden, overfør 2500 kr av de til sparekontoen din og før du vet ordet av det har du spart opp masse penger!

- Legg inn penger på BSU!!! For de som ikke vet hva det er så er det kort for boligsparing for ungdom og de gir deg veldig gode renter slik at beløpet stiger. Det er så viktig fordi plutselig kan du kan kjøpe hus eller leilighet i mye yngre alder og slippe å leie når du er 30 år.

- Slutt å kjøp klær av lav kvalitet AKA fast fashion. Det er en grunn til at det kalles fast fashion, fordi det går ut ut av trendene om 3 måneder. En minimalistisk garderobe med basic kvalitetsplagg er det eneste du burde investere i.

- Gå gjennom alt du abonnerer på å meld deg ut av det du ikke bruker. Jeg har for eksempel ikke Netflix fordi jeg brukte det bare et par ganger i måneden og man sparer mye på å ikke abonnere på spotify, tv2 zumo, hbo osv i året.

- Skriv ned alt du bruker penger på sånn at du faktisk skjønner hvor mye penger du bruker. Når jeg var i Barcelona brukte jeg over 10 tusen kroner og JA alle turist-opplevelsene var fantastiske, men jeg brukte utrolig mye penger på å spise ute, starbucks, smoothier osv som egentlig var unødvendig om jeg hadde planlagt bedre og kjøpt mat på butikken. Hadde jeg visst hvor mye jeg brukte hadde jeg kunne spart noen tusener.

Håper tipsene kan være hjelpsomme. Ha en fin søndagskveld videre ♥

2 kommentarer

Marie Oma

15.05.2017 kl.00:02

mange gode tips!

Chris

12.06.2017 kl.20:54

Takk for gode tips! Sparing er veldig viktig :)

Skriv en ny kommentar


MARTHA MELKILD - 19 - OSLO

About

Mitt navn er Martha og jeg er en 19 år gammel jente som bor i Oslo. Jeg jobber i dyrerettsorganisasjonen NOAH og på fritiden min liker jeg å skrive og blogge. På bloggen min vil dere finne outfits, DIY's, meninger og hverdagslige innlegg.

Social

Kategorier

Arkiv

hits