ET ÅR SOM VEGANER

I dag er det første mai og offisielt sommer, tenk hvor fort tiden går. Snart er det tid for eksamen også er jeg ferdig på videregående. Det er litt skummelt å tenke på at en fase av livet snart er ferdig, men jeg er definitivt klar for alle de fantastiske årene som kommer! Tenk hvor mye vi vil ha lært og forandret oss om 5 år? 


                                Top - Bershka     Jeans - Dr Denim

Dagens frokost ♥ Lagde meg havregrøt med kirsebær soygurt og toppet det med søte jordbær, banan, chia frø, bringebær og blåbær. Drakk også en grønn te fra Yogitea, soooo good! I dag har jeg også vært veganer i et år. Det var definitivt den beste avgjørelsen i mitt liv og anbefaler livsstilen til alle. Det er rart å tenke på hvordan forholdet mitt var til mat og kroppen min generelt for et år siden. Jeg har faktisk reddet over 200 dyr og spart 1 519 823 liter vann KUN på å være veganer i et år, er ikke det sykt? Om bare alle prøvde å gjøre en forskjell kunne vi virkelig reddet denne verden..

6 kommentarer

Laila Monica Nikolaisen

01.05.2017 kl.17:57

Her ser man at jeg ble satt til andre arbeidsoppgaver fordi jeg ikke ville komme til møte de hadde satt opp da det var et meget kort varsel og jeg her ville vurdere om jeg skulle ha med advokat. Så bestemmer arbeidsgiver at vi skal ha eget møte med min advokat, noe jeg aldri hadde tenkt på. Når arbeidsgiver vil styre bruken av advokat sier jeg opp advokaten. Så bestemmer arbeidsgiver at jeg da ikke vil møte uten advokat - som om jeg ikke følger opp dette - men jeg hadde da aldri tenkt å ha noe eget møte med advokat, men å bruke advokat til alle de spontane møtene arbeidsgiver satte opp. Og da sier arbeidsgiver at jeg må levere nøkkelkortene. Og så får jeg permisjon uten lovhjemmel. Dette er jo helt absurd. En arbeidsgiver kan da ikke sette en til andre arbeidsoppgaver og bruke sin styringsrett fordi en ikke vil gå til et møte uten advokat - en har jo rett til å ha med noen til alle møter med arbeidsgiver. Og så lager de altså så et styr om at jeg ikke vil ha eget møte med advokat og at jeg ved flere anledninger har sagt at jeg ikke vil komme uten advokat - ja og da til de vanlige spontane møtene. Hvorfor var det så vanskelig å sette opp litt lenger frist så advokaten hadde mer mulighet til å komme på de vanlige møtene? Hvorfor var det så viktig at jeg kom uten noen ved min side på de spontane møtene? Og dette syntes flere advokater var greit. At jeg skrev om de på facebook overgikk at de som en statlig arbeidsgiver gav faen i lover og regler.

Hélène Anderzen

01.05.2017 kl.19:03

Det så utrolig godt ut! Og såå sant, jeg spiser også nesten kun vegansk, og ELSKER det :D

Martha Melkild

01.05.2017 kl.21:24

Hélène Anderzen: jeg også <3 så gøy at du også spiser mye vegansk!!

Kine

01.05.2017 kl.19:46

Jeg ser ikke noe galt i å spise vegansk av etiske grunner, men det redder ikke verden. 1500 liter vann er ingenting, hvis du dusjer i ti minutter er et det samme som å dusje cirka 16 ganger. Altså et bedre tiltak for å spare vann er å dusje mindre, for eksempel vaske håret en gang i uka. Dyrevelferd er et godt argument for å spise vegansk, men så lenge dyrene blir behandlet godt føler jeg at det ikke lenger er problematisk.

Martha Melkild

01.05.2017 kl.21:23

Kine: Takk for kommentar, men jeg synes du burde lese mer om hvordan veganisme faktisk kan 'redde' verden. Vi kunne blant annet mate og skape rent vann til hele verdensbefolkningen, men fordi vi 'må' ha kjøtt bruker vi uforsvarlig mye ressurser på dette. Skjønner du ikke at det er en industri som driver propaganda og som vil ha PENGER? Du burde også lese mer om norsk dyrehold, da det er i overkanten romantisert med tanke på hvordan dyrene egentlig har det. Med din innstilling kommer vi dessverre ingen vei :)

Becca Alexandra

01.05.2017 kl.21:31

Så flink du er :D Kjempefine bilder <3

Skriv en ny kommentar


MARTHA MELKILD - 19 - OSLO

About

Mitt navn er Martha og jeg er en 19 år gammel jente som bor i Oslo. Jeg jobber i dyrerettsorganisasjonen NOAH og på fritiden min liker jeg å skrive og blogge. På bloggen min vil dere finne outfits, DIY's, meninger og hverdagslige innlegg.

Social

Kategorier

Arkiv

hits