MIN VEGANSKE OSLO GUIDE

Jeg har vært i Oslo et par ganger nå siden jeg ble veganer, og noe av det gøyeste med å reise dit er å finne så mye god vegansk mat. Hovedstaden får bare fler og fler veganske restauranter og store kjeder som Deli de Luca og Narvesen selger til og med vegansk mat. Disse restaurantene passer perfekt for de som liker kjøtt, men vil prøve å spise mer vegetarisk eller de som er veganere men fortsatt liker å spise ute.


ASIA på Aker Brygge - Her har de en vanlig meny og en helt vegansk meny. Denne restauranten er veldig populær og man burde reservere. De har veldig god og billig gourmet mat. Jeg spiste nudlene, og jeg vet ikke hvorfor men de smaker bare helt utrolig. Maten er mer fancy og de bruker masse kule ingredienser som gjør at rettene smaker fantastisk. Til dessert spiste jeg banankake med kokoskrem og mangosorbet. Anbefales!


Kulturhuset på Youngstorget - 10/10 mitt favorittsted i Oslo. Ikke bare går det flere kjendiser hit, men atmosfæren er veldig hippie og chill. De har masse veganske kaker, snacks og kaffe. Kakene her er utrolig kraftige så ikke bestill så mye, haha. Dette blir nok mitt hangout sted når jeg flytter til Oslo.

Joe & The Juice, SmoothieXchange og Starbucks - Disse plassene er perfekt for å kjøpe noe å drikke. Dere vet når man shopper i flere timer og blodsukkeret synker? Vell, da er det ingenting bedre enn en juice fra Joe & the juice, en smoothie fra SmoothieXchange eller cool lime refresher fra Starbucks. Jeg bruker å spørre hva som er vegansk og de som jobber der vet det ofte, men Starbucks kan være litt vanskelig. Det jeg bruker å bestille som er vegansk er vanlig Cafe Latte med soya melk,  Mocha Frappuccino med soya melk eller favoritten Iced Vanilla Latte med soya melk. 


Narvesen - På Narvesen i Oslo S og Narvesen på Nationaltheatret selger de veganske pølser!!! Dette er perfekt om man er på farten og blir småsulten. Jeg anbefaler chorizo pølsene deres.

Deli De Luca - Den nye burgeren og vårrullene deres er veganske og sykt gode!! Anbefaler de på det sterkeste. Ikke det koseligste stedet å sitte, men maten er verdt det.

Git Bit - Her har de fantastisk indisk mat. Restauranten er helvegansk noe som er veldig gøy. Naan brødene deres er 10/10 og selv om de serverer maten på litt rare fat(?) så er maten kjempegod. Det er også utrolig billig her for en middag. De har masse desserter men vi var alt for mette til å klare det, haha. 

MAX i Karl Johan - Min desidert favoritt fast food sted. De har fem vegetariske burgere hvorav flere kan gjøres vegansk. Jeg elsker BBQ sandwichen deres. Her smaker man virkelig ikke forskjell på om det er ekte kjøtt eller ikke. Sist jeg og venninnen min Liv Karin var der møtte vi en mann i 50-årene som hadde vært veganer i 6 år og som lurte på hva som var vegansk der. Så koselig hehe!

Jeg regner med å lage et til innlegg som dette når jeg flytter til Oslo. De har så mange veganske restauranter der at man ikke rekker å besøke alle. Håper dette innlegget kan hjelpe noen som skal til Oslo og er veganere eller vegetarianere. 

Vet dere om noen flere gode veganske restauranter i Oslo?

4 kommentarer

Victoria

16.03.2017 kl.00:04

Så mye godt! :)

elisebr

16.03.2017 kl.11:59

Så mye god mat! :)

Iselin Renée

16.03.2017 kl.13:26

Takk for tips :)

Ida Øverland

21.03.2017 kl.14:44

herremin topp innlegg! takk for tips!

Skriv en ny kommentar


MARTHA MELKILD - 19 - OSLO

About

Mitt navn er Martha og jeg er en 19 år gammel jente som bor i Oslo. Jeg jobber i dyrerettsorganisasjonen NOAH og på fritiden min liker jeg å skrive og blogge. På bloggen min vil dere finne outfits, DIY's, meninger og hverdagslige innlegg.

Social

Kategorier

Arkiv

hits