5 MÅTER Å FÅ TOPPKARAKTER

Hei babes!

I dag skal jeg dele fem tips til hvordan dere kan få 6 på skolen uten å bruke timesvis hver dag. På mine tre år av videregående har karakterene mine gått fra lav måloppnåelse til at jeg nå har 5-ere og 6-ere i alle fag. I løpet av årene har jeg funnet noen hacks som kan hjelpe deg å få bedre karakterer, uten å bruke mye tid. Jeg vet at mange er opptatt å få gode karakterer i dag fordi man trenger veldig høye snitt for å komme inn på høyere utdanning. Snittet øker i gjennomsnitt med 0,1 hvert år på de fleste utdanninger og konkurransen blir bare hardere. 

1. Vær organisert!

Med det mener jeg at du burde skrive ned alle prøvene/innleveringene du har i fremtiden sånn at du får god oversikt over hva du faktisk må gjøre. Dette gjør at du ikke glemmer en prøve eller fullfører en innlevering kvelden før. 

2. Lag en langsiktig plan i fag du sliter med

Det er viktig at du prioriterer de fagene du sliter med. I matte og naturfag som var de fagene jeg slet mest med satt jeg meg ned og skrev ned alt jeg måtte kunne for å bestå prøvene, også pugget jeg et mindre tema om gangen slik at det ikke skulle bli for mye på en gang. 3. Bruk lærerne dine

Dette er noe av det viktigste du kan gjøre. De fleste lærere gir deg mulighet til å sende inn utkast før innleveringer, og dette har fått meg fra en treer til en sekser flere ganger. Det er også lurt å sende mail til de om du lurer på noe angående prøver eller tentamener da dette kan hjelpe deg med akkurat hva du burde pugge på.

4. Lag study guides

En study guide er en plan som skal hjelpe deg med å få unnagjort alt skolearbeid slik at du slipper å stresse. Her kan du lese hvordan du lager en. Dette bruker jeg å gjøre før tentamener eller skriftlige prøver på skolen. 

5. Sett av tid til skolearbeid

De fleste tenker vel at for å få gode karakterer må man jobbe flere timer hver dag, dette er så langt i fra sannheten som bare det. Hvor mye tid du bruker handler om hvor effektiv du er, du kan bruke 8 timer på en innlevering om du sitter å stirrer på skjermen og kommer opp med unnskyldninger for hvorfor du ikke kan gjøre det. Når du faktisk tar ansvar for det du må få gjort og innser at ingen kommer til å gjøre det for deg så kan du få det gjort på to timer. Hvis du har en innlevering på en fredag begynn på mandag og bruk en time hver dag frem til innleveringen skal inn. Dette gjør at du slipper å sitte oppe natta før og skrive en dårlig innlevering.

Håper disse tipsene kan hjelpe noen der ute! Ha en fin kveld videre ♥ 

Én kommentar

Benedicte Andersgård

13.02.2017 kl.12:26

Kjekke tips å ta med seg! :)

Skriv en ny kommentar


MARTHA MELKILD - 19 - OSLO

About

Mitt navn er Martha og jeg er en 19 år gammel jente som bor i Oslo. Jeg jobber i dyrerettsorganisasjonen NOAH og på fritiden min liker jeg å skrive og blogge. På bloggen min vil dere finne outfits, DIY's, meninger og hverdagslige innlegg.

Social

Kategorier

Arkiv

hits