MIN TUR TIL TRINIDAD OG TOBAGO

Hei babes!

I dag tenkte jeg å skrive ett innlegg om turen min til Trinidad og Tobago i Sør-Amerika. Har sett tilbake på flere av bildene jeg tok der og savner stedet utrolig mye. Jeg skal fortelle dere om hva jeg observerte der, både positivt og negativt.

Skolen jeg går på(DNSCB) har et UNESCO samarbeid med skolen St. George i Trinidad. Det går ut på at vi skal oppleve hverandres kultur og derfor besøker vi hverandre hvert år, enten drar noen av de hit eller motsatt. Når vi besøker hverandre bor vi hos hverandre, slik at hvis man vil reise så må man være vertsfamilie. Jeg hadde ei jente boende hos meg i 2015 og det var utrolig lærerikt å bo så tett med noen fra en helt annen kultur enn min. I februar 2016 dro jeg og flere som kom igjennom intervjuene dit. Jeg bodde hos ei jente som heter Tiajuana. Det var stor forskjell på boforholdene siden det er et fattigere land enn Norge. Jeg skal ikke klage, siden det blir veldig first world problems, men det var litt vanskelig for meg å vende meg til landet. 


Tiajuana som jeg bodde hos ♥

Trinidad var betydeligere mer forurenset enn Tobago. Strendene der hadde mer grått vann og det er mange biler og derfor støv i gatene. For oss som er mer vant til et mer strukturert land, kan Trinidad virke mer rotete, og ting er ganske spredd. Derimot er naturen utrolig fin. Jeg fikk sånn jungel følelse av å bo der, og det er veldig tropisk ved skogene deres. Jeg våknet blant annet med å høre fugler kvitre og av haner som gikk rundt på gata, når jeg kom ut av huset var dette synet som møtte meg:

Processed with VSCOcam with c1 preset
Landet er veldig multi-religiøst og rundt 80-90% av befolkningen tilhører en religion, om det er kristendom, hinduisme, buddhisme, jødedom++. Om man er oppdratt som ateist ser man tydelig hvor stor rolle religion spiller i livene deres. Man ser også hvor mye respekt folkene har for hverandre, uansett religion. Homofili er forbudt der og mange mener det er en synd å være det, derimot er det ingen problem med mindre du er det åpenlyst på gata. De har utrolig mange kirker, templer og moskeer der og vi besøkte flere av de. De var utrolig mye finere enn noen jeg har sett før, og det viser hvor viktig religion er for de. 


Folkene var utrolig snille og nesten fascinerte av oss som kom på besøk dit. Siden mesteparten av befolkningen er mørkhudet skiller man seg ut om man kommer fra Norge med blondt hår/blå øyne. De er mye mer åpne, høylytte og utadvendte enn i Norge, noe som var gøy fordi da kjedet man seg aldri der. Jeg opplevde det som et mye mer trygt land enn Spania fordi det var veldig få gutter som ropte etter deg og guttene virket mer respektfulle i forhold til her.


Alle elevene fra videregående som dro & vertsfamiliene våre før vi fløy til Tobago etter en uke i Trinidad ♥


Store Bay stranden i Tobago var en av favorittstrendene mine!
Jeg hadde anbefalt Trinidad om du er ute etter mer nattliv, shopping og sightseeing. De har utrolig store kjøpesentre og gigantiske kinoer som minner meg om Amerika sine. Derimot er Tobago perfekt om du er ute etter utrolig tropiske, fine strender, avslapping og wifi, fordi de har faktisk internett på hele øya der. Det er et sted som er mer utviklet da det er en turist øy. Alt i alt var det en utrolig fin, lærerik tur som har vært med på å forme meg til den jeg er i dag. Anbefaler på det varmeste å dra til et land med helt forskjellig kultur enn hva du er vant til fordi du lærer så mye. Håper dette innlegget gav dere et større innblikk i landet og at dere kanskje fikk lyst til å reise dit.

Har du noen gang vært i Sør-Amerika? 

- Martha Melkild

 

Én kommentar

Victoria Larsen

10.01.2017 kl.22:48

Så heldig! Fine bilder :)

Skriv en ny kommentar


MARTHA MELKILD - 19 - OSLO

About

Mitt navn er Martha og jeg er en 19 år gammel jente som bor i Oslo. Jeg jobber i dyrerettsorganisasjonen NOAH og på fritiden min liker jeg å skrive og blogge. På bloggen min vil dere finne outfits, DIY's, meninger og hverdagslige innlegg.

Social

Kategorier

Arkiv

hits